Peynir Dolgulu Kiraz Biberi Turşusu

Peynir Dolgulu Kiraz Biberi Turşusu Yapılışı :

Peynir dolgulu kiraz biberi turşusu yapımı için; ilk olarak 1 kilo kadar kiraz biberini güzelce yıkayıp, suyunu süzün. Kiraz biberin genellikle çok yakıcı ve keskin bir acılığı yoktur. Ama bazen acılık seviyesi yetiştiği iklime ve türüne göre küçük farklılıklar gösterebilir. Ardından biberlerin sap kısımlarını kesin ve çekirdek kısımlarını çay kaşığının sapı ya da küçük bir bıçak ucu ile oyarak çıkartın. Tarifte kullandığımız çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır? Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Daha sonra 2 adet 1 litrelik büyük boy kavanozun içine öncelikle 2 şer diş sarımsak koyun. Ardından biberleri kavanozların içine hiç boşluk kalmayacak şekilde düzgünce yerleştirin. Biberlerin üzerine tekrardan 2 şer diş sarımsak ekleyin. Daha sonra her iki kavanoza ayrı ayrı olacak şekilde öncelikle 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu koyun. Ardından 1 er çay kaşığı dolusu toz şeker ekleyin.

Daha sonra her iki kavanoza ayrı ayrı 1 er çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi koyun. Son olarak kavanozlara biberlerin üzerine hafifçe çıkacak kadar kaynar su dökün. Kavanozların kapağını 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatın. Bu süreçte suyun sıcaklığı ile kapaklar vakumlanacaktır. Ardından kavanozları oda ısısında soğuyana kadar bekletin. Mutlaka yeni konserve kapağı kullanın. Kavanozları ve kapakları kullanmadan önce sterilize edip, temiz olduğundan emin olun. Hazırladığınız kiraz biber turşusunu güneş almayan serin bir yerde 5-6 gün bekletin. İsteğe göre turşunuzu 1 sene boyunca hiç açmadan bu şekilde saklayabilirsiniz.

Görünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi TurşusuGörünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi TurşusuGörünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi TurşusuGörünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi TurşusuGörünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi TurşusuGörünümüyle İştah Açan, Lezzetiyle Bağımlılık Yapan, Kütür Kütür Bir Turşu Tarifi : Peynir Dolgulu Kiraz Biberi Turşusu

Kiraz biber turşunuz olduktan sonra 1 kavanozunu açın. Biberlerin suyunu süzün. Yada kullanacağınız kadarını süzerek içinden alın. Diğer tarafta peynir dolgusu için bir kaba lor peyniri ve süzme beyaz peynir koyun. Peynirleri bir çatal yardımı ile iyice ezip, pürüzsüz bir kıvama getirin. İsteğe göre ezine peyniri ve labne peyniri de kullanabilirsiniz. Özellikle kelle loru bu turşuya çok yakışıyor. Hazırladığınız peynirli harcı küçük bir sıkma poşeti içerisine koyun ve biberlerin iç kısımlarını doldurun. Peynir ile doldurduğunuz kiraz biberleri hava almayan kapaklı bir kap ya da kavanoz içine koyun. Üzerlerini hafifçe geçecek kadar zeytinyağı döküp, kapağını kapatın.

Hazırladığınız peynir dolgulu kiraz biberi turşusunu buzdolabında 3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Eğer hepsini tüketemeyecekseniz, sadece tüketebileceğiniz kadarını peynir ile doldurun. Kalan kiraz biberi turşusunu, kavanozunda kendi suyunda buzdolabında saklamaya devam edebilirsiniz. Bittikçe kavanozdan alıp, peynir doldurup, aynı zeytinyağının içine ekleyip, servise hazır bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Kiraz Biberi Nasıl Bir Biberdir?

Kiraz biberi; yuvarlak, küçük ve dolgun bir şekle sahiptir. Adını büyük bir kirazı andıran şeklinden alan, dünyada oldukça popüler bir biber türüdür. Parlak kırmızı renktedir. Etli bir yapıya ve kalın bir kabuğa sahiptir. Genellikle çok yakıcı ve keskin bir acılığı yoktur. Ama bazen acılık seviyesi yetiştiği iklime ve türüne göre küçük farklılıklar gösterebilir.

Peynir Dolgulu Kiraz Biberi Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin35 dakikası da hazırlık süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 büyük boy kavanoz peynir dolgulu kiraz biberi turşusu içindir.

Afiyet olsun

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:


Başa dön tuşu