Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Yapılışı :

Peynir dolgulu jalapeno biber turşusu yapımı için; öncelikle 1 kilo kadar jalapeno biberini güzelce yıkayıp, suyunu süzün. Biberlerin içine peynir doldurulacağı için çok küçük biberler seçmemeye özen gösterin. Ardından biberlerin sap kısımlarını kesin ve çekirdek kısımlarını çay kaşığının sapı ile oyarak çıkartın. Biberler çok acı olduğu için mutlaka elinize eldiven takın. Aksi halde biberler ellerinizi yakabilir. Biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyip, turşu suyu içinde beklediği için hafif acılığı gidiyor. Lezzet veren çok hafif bir acısı kalıyor. Tarifte kullandığımız çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Kaynar Suyla Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Daha sonra 2 adet 1 litrelik büyük boy kavanozların içine öncelikle 3 er diş sarımsak koyun. Ardından biberleri kavanozların içine hiç boşluk kalmayacak şekilde düzgünce yerleştirin. Biberlerin üzerine tekrardan 3 er diş sarımsak ekleyin. Daha sonra her iki kavanoza ayrı ayrı olacak şekilde öncelikle 2 yemek kaşığı kaya tuzu koyun. Ardından 1 er tatlı kaşığı toz şeker ekleyin.

REKLAM(4002);

Daha sonra her iki kavanoza ayrı ayrı 1 er çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi koyun. Son olarak kavanozlara biberlerin üzerine hafifçe çıkacak kadar kaynar su dökün. Kavanozların kapağını 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatın. Bu süreçte suyun sıcaklığı ile kapaklar vakumlanacaktır. Ardından kavanozları oda ısısında soğuyana kadar bekletin. Mutlaka yeni konserve kapağı kullanın. Kavanozları ve kapakları kullanmadan önce sterilize edip, temiz olduğundan emin olun. Hazırladığınız jalapeno biber turşusunu güneş almayan serin bir yerde 5-6 gün bekletin. Dilerseniz turşunuzu hiç açmadan 1 sene boyunca bu şekilde saklayabilirsiniz.

Hazır Satılanlardan Çok Daha Lezzetli Ve Kütür Kütür Oldu : Peynir Dolgulu Jalapeno Biber TurşusuHazır Satılanlardan Çok Daha Lezzetli Ve Kütür Kütür Oldu : Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu

Süre sonunda hazırladığınız jalapeno biber turşusunun 1 kavanozunu açın. Biberlerin suyunu süzüp, bir kaba alın. Diğer tarafta peynirli iç dolgusu için bir kase içine lor peyniri ve süzme beyaz peynir koyun. Peynirleri bir çatal yardımı ile iyice ezip, krema kıvamına getirin. İstediğiniz herhangi iki çeşit peynir kullanabilirsiniz. Ezine peyniri, lor peyniri, labne peyniri gibi peynirler bu turşu için uygundur. Özellikle kelle loru bu turşuya çok yakışıyor. Hazırladığınız peynirli karışımı küçük sıkma poşeti içerisine koyun. Biberlerin iç kısımlarını bu peynir ile doldurun.

Hazırladığınız peynir dolgulu jalapeno biberleri kapaklı bir kap ya da kavanoz içerisine yerleştirin. Üzerlerini hafifçe geçecek kadar zeytinyağı dökün. Ardından kapağını kapatıp, buzdolabında 3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Eğer hepsini tüketemeyecekseniz, sadece tüketebileceğiniz kadarını peynir ile doldurun. Kalan jalapeno biber turşularını, turşu kavanozunun içinde, kendi suyunda buzdolabında saklamaya devam edebilirsiniz. Bittikçe kavanozdan alıp, peynir doldurup, aynı zeytinyağının içine ekleyip, servise hazır bir şekilde muhafaza etmeye devam edebilirsiniz.

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 40 dakikası da hazırlık süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 büyük boy kavanoz peynir dolgulu jalapeno biber turşusu içindir.

Afiyet olsun

REKLAM(402);

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:

Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Yağlı Acı Biber Turşusu
Yeşil Domates Turşusu
Taze Fasulye Turşusu
Hızlı Soğan Turşusu
Turşu Tarifleri(+)
Kornişon Turşusu Kornişon Turşusu
Alman Tipi Salatalık Turşusu Alman Tipi Salatalık Turşusu
Soğan Turşusu Soğan Turşusu
Acı Sos Turşusu Acı Sos Turşusu
Kışlık Hazırlıklar(+)
Üzüm Konservesi Üzüm Konservesi
Çiğden Domates Konservesi Çiğden Domates Konservesi
Brüksel Lahanası Turşusu Brüksel Lahanası Turşusu
Kaynar Suyla Acı Biber Turşusu Kaynar Suyla Acı Biber Turşusu
Videolu Tarifler(+)
Mısır Unlu Fasulye Tava Mısır Unlu Fasulye Tava
Babata Keki Babata Keki
Peynirli Patlıcan Peynirli Patlıcan
Mayasız Çiçek Poğaça Mayasız Çiçek Poğaça
Tüm Tarifler

REKLAM(404);REKLAM(405);REKLAM(406);REKLAM(407);


Başa dön tuşu